Školní jídelna

 

Kontakt na školní jídelnu:

p. Lenka Dostálová, vedoucí školní jídelny

tel. 774 722990 

e-mail: jidelna@zspasirskajbc.cz

Dne 13. 12. 2014 nabývá účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Tento právní předpis nařizuje povinnost informovat spotřebitele o potravinových alergenech vyskytujících se v nabízené potravině nebo pokrmu. Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:

1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Značení alergenů je pouze informační požadavek, tato povinnost se týká všech výrobců potravin a všech provozoven veřejného stravování. Školním jídelnám se v tomto ohledu nechává prostor při aplikaci tohoto ustanovení, vedoucí jídelen musí potravinové alergeny jasně a zřetelně označit tak, aby byl strávník dostatečně informován o potravinových alergenech obsažených v podávaných pokrmech.
Informace o potravinových alergenech budeme zveřejňovat vždy na našem webu. U jídelního lístku bude potravina obsahující alergen označena číslem alergenu z výše uvedeného výčtu.

VŠJ – Lenka Dostálová

ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA.


www.atletikajbc.cz

ze světa školy

24.09.2018 - Výměnný pobyt - Kleinmachnow 2018 (Czech-German Exchange)
14.09.2018 - Bakaláři - přihlášení
13.09.2018 - OPĚT VYRÁŽÍME DO ANGLIE!!
05.09.2018 - Harmonizační pobyt 6.tříd - 2018
25.05.2018 - POLSKO 2018

 

Novinky

Atletický trojboj - Turnov
21.06.2018
Trojboj - ŠTŘELNICE
21.06.2018

 

ZŠ Pasířská